O bucatarie asiatica altfel: restaurantul coreean Seoul

Unele intalniri cu familia si prietenii devin amintiri memorabile, raman ca o ancora in memorie, o punte peste ani. Iar cand se intampla in jurul unei mese, parca gustul fac amintirile si mai delicioase.

Daca nu avem timp sau chef sa pregatim masa, mai ales pentru multe persoane (plus curatenia de dupa), cea mai buna optiune este sa mancam la restaurant. Si, daca tot iesim, de ce sa nu alegem ceva special, inedit, precum bucataria coreeana? Deseori, alegem aceeasi destinatie de vacanta sau mancam in aceleasi cateva localuri fiindca nu vrem sa ne asumam riscuri. Asa ratam insa si sansa de a descoperi ceva nou, chiar mai bun decat optiunile deja cunoscute. De exemplu, noi incercasem deja preparate din bucataria chinezeasca si japoneza, dar am fost placut surprinsi sa constatam ca bucataria coreeana este cu totul diferita. In ce mod ramane sa aflati din cele ce urmeaza.

Iata mai jos 6 aspecte care ne-au impresionat in vizita noastra la restaurantul “Seoul” din Bucuresti:

Gratarul din centrul mesei

E vreme urata? Nu conteaza, te poti bucura de un gratar in interior, cu efort minim si savoare maxima. La restaurantul coreean “Seoul” din Bucuresti, fiecare masa are o plita in centru, asa ca ai optiunea de a-ti pregati singur carnea pe grill – mai bine sau mai putin facuta, cum preferi. Sau o gateste bucatarul, sub ochii tai. Adaugi legume si diverse sosuri si savurezi. Mai proaspat si apetisant de atat nu se poate! Vorbim, asadar, despre un concept diferit de a servi masa la restaurant, un fel de gratar in conditii de lux.

Bucuria de a imparti cu ceilalti

Dupa standardele orientale, bucataria occidentala pare oarecum individualista, in sensul ca fiecare comanda si consuma propria portie, in timp ce, in societatile asiatice, tot ce se afla pe masa este pentru toata lumea, platourile circula de la unul la altul, totul se imparte si astfel poti gusta din mai multe preparate.

Diversitate de arome si consistente

Un necunoscator in gastronomia asiatica (asa cum suntem si noi) ar putea crede ca, daca a gustat ocazional sushi, ramen sau kimchi, deja stie cam “cu ce se mananca”. Ei bine, intalnirea cu bucataria coreeana aduce multe surprize chiar si pentru initiati: o multitudine de preparate, care mai de care mai variate si mai gustoase, de la supe, aperitive si salate, pana la fripturi, paste, sosuri cu diverse arome si consistente, plus deserturi, ba chiar si pizza.

Noi am incercat urmatoarele din meniu:

  • friptura de porc, pregatita pe loc pe grillul din centrul mesei
  • kimbap – rulouri de orez cu legume si sunca, similare ca aspect (nu si ca gust) cu sushi
  • spaghete din legume
  • celebrul kimchi, pregatit dupa reteta autentica
  • peste marinat
  • o multime de sosuri – unele picante, altele dulci-acrisoare
  • placinta cu scortisoara
  • ceai (cald sau rece) de prune
  • etc.

Autenticitate

Multe restaurante se lauda cu ingrediente aduse “de la mama lor” si/sau cu bucatari cu experienta in acea gastronomie. Cand vine vorba insa despre restaurante coreene din Bucuresti care sa intruneasca aceste conditii, cu siguranta destinatia este restaurantul “Seoul”. Aici, tot meniul este pregatit dupa retete autentice coreene, respectand traditiile si spiritul gastronomiei nationale. Rezultatul? Un adevarat festin al gusturilor!

Gratar in mijlocul mesei, la restaurant “Seoul”

Portii generoase

Deseori, cand mergi cu prietenii intr-un restaurant sofisticat si nu cunosti bucataria respectiva, nu prea stii ce sa comanzi (daca iti place, daca nu, cat de mari sunt portiile etc.), te codesti sa intrebi si pleci neindestulat. La restaurantul coreean, in schimb, portiile sunt cu adevarat generoase, astfel incat toata lumea de la masa sa manance suficient.

Pentru a gusta din plin bucataria coreeana, va sfatuim sa cereti recomandari ospatarului. Cu siguranta nu veti fi dezamagiti.

Ambianta placuta si discretie

La “Seoul”, spatiul este generos si, totodata, bine impartit. Separeurile asigura o atmosfera eleganta si discreta, astfel incat cei care sarbatoresc o aniversare intr-unul dintre separeuri nu-i deranjeaza pe cei care poarta o discutie de afaceri la masa alaturata.

Tot la acest capitol intra si servirea – amabila, prompta, ne-intruziva. Cand aveti nevoie de ceva, apasati un buton si vine ospatarul. Asa, nu aveti senzatia ca va “pazeste” cineva tot timpul.

Acestea fiind scrise, va invitam la restaurantul “Seoul”. Pofta buna!

Lasă un răspuns