“Tiny houses”, un concept minimalist care prinde teren

Minimalismul incepe sa convinga tot mai multi oameni, fiindca este expresia unui stil de viata simplu, cu cat mai putine lucruri, reducand totul la strictul necesar. Necesita multa disciplina, dar pe masura ce reusesti sa te debarasezi de tot balastul si lucurile inutile, care uneori doar iti incarca spatiul de locuit, viata devine mai putin stresanta, iar prioritatile sunt mai usor de stabilit.

Casuta construita din doua containere metalice (4,8x12m)

Consumerismul este probabil primul factor care ne aduce in situatia sa cumparam multe lucruri, unele de care nici macar nu avem cu adevarat nevoie si duce in cel mai multe situatii la un consum exagerat de resurse, generand astfel si foarte multe deseuri.

Multi oameni considera chiar si mutatul in casute mici, tiny houses, fiindca reprezinta o alternativa viabila, mai ales in zonele unde chiriile sunt de ordinul miilor de euro pe luna.

S POD – Casuta la cheie din structura metalica

Realizarea acestor mici case este un proces complex, fiindca presupune alegerea cu atentie a materialelor de constructie, in functie de zona in care sunt amplasate, de regimul termic, de sistemele de imbinare, de aranjarea intr-un mod optim al mobilierului, de preferat multifuncitional, de bugetul disponibil etc.

Casa mica de lemn

In ceea ce priveste acest concept in Romania, privind casel mici de lemn, probabil cel mai eficient este sa construiesti pe o structrura metalica solida sudata si acoperita cu panouri sandwich cu spuma poliuretanica, de minim 10cm, ca in exemplul de mai jos.

Daca doresti sa afli mai multe despre acest concept, citeste acest articol despre constructia unei casute mobile.

Lasă un răspuns