Compania Ayurmed.ro aniverseaza 23 de ani de traditie ayurvedica in Romania

In februarie 1999, se infiinta STAR INTERNATIONAL MED, companie care avea sa familiarizeze consumatorii romani cu remediile si principiile ayurvedice printr-o abordare holistica a problemelor de sanatate, menita sa abordeze pacientul si nu patologia, din perspectiva cauzelor si nu a simptomelor. Astazi, portofoliul Ayurmed® include 74 de produse, echipa numara 47 de angajati si compania planuieste deschiderea unor noi facilitati de productie.logo AyurmedIn ultimele doua decenii, sub brandul Ayurmed® s-a dezvoltat o gama larga si variata de suplimente alimentare 100% naturale, precum si produse cosmetice care combina beneficiile milenare din traditia ayurvedica si terapiile inovatoare, astfel rezultand produse adaptate la stilul dinamic de viata si la necesitatile consumatorilor din secolul XXI, precum si la specificul societatii romanesti. 

Produse din culturi de provenienta controlata, din zone nepoluate ale muntilor Himalaya, suplimentele alimentare Ayurmed® contin plante consacrate in medicina traditionala ayurvedica, recunoscute in lumea intreaga pentru efectele lor benefice si, totodata, blande pentru organism, precum ghimbir, ginseng, lemn dulce, piper indonezian, Ashwagandha, Amla, Neem si multe altele. Fie tablete sau siropuri, produsele Ayurmed® nu contin coloranti artificiali, amelioratori de gust sau organisme modificate genetic, fiind testate GMP (fara pesticide, ierbicide, metale grele sau substante radioactive). De asemenea, corespund inclusiv pentru dieta vegana sau vegetariana, nu contin gluten (cu exceptia Shecure Tablete), iar siropurile sunt disponibile si in formule fara zahar. 

Fabricarea prin presare la rece, fara procesare termica, in procese de productie acreditate international privind controlul calitatii inclusiv conform standardelor ISO, permite conservarea proprietatilor terapeutice ale plantelor si obtinerea unor produse sigure pentru consum, care se asimileaza rapid si fara a cauza dependenta sau efecte adverse. Suplimentele alimentare Ayurmed® sunt avizate de catre Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA) prin Serviciul National pentru Plante Medicinale, Aromatice si Produse ale Stupului (S.N.P.M.A.P.S) – Bucuresti, iar cosmeticele (creme de fata, lapte demachiant, masti pentru fata, sampoane, vopsea de par pe baza de henna) sunt notificate la Comisia Europeana prin Portalul de Notificare a Produselor Cosmetice. 

Destinate intregii familii, de la copii pana la varstnici, produsele Ayurmed® abordeaza un spectru amplu de tulburari: gastrointestinale, hepatobiliare, metabolice, respiratorii, cardiovasculare, osteo-articulare, imunologice, dermatologice, pediatrice, neuropsihice, urogenitale (feminine si masculine) etc. Portofoliul Ayurmed® numara acum 74 de produse, comercializate in farmacii si plafare din toata tara, precum si pe site-ul ayurmed.ro si in cele trei magazine proprii din Bucuresti. Totodata, compania a introdus si servicii complementare: in cadrul Cabinetului de Consultanta Ayurveda, specialistii Ayurmed® ofera consiliere specializata si terapii personalizate: consultatii de fitoterapie si Ayurveda, masaj etc. 

Prezenta activa pe piata produselor naturiste din Romania a atras nu doar popularitatea brandului Ayurmed® in randul consumatorilor, ci si un ecou tot mai puternic la diverse manifestari stiintifice, evenimente si expozitii de profil din tara si din strainatate, precum Body Mind Spirit Festival, Conferinta Nationala de Medicina a Familiei, Festivalul de Medicina Alternativa – TMA, Targul International de Bunuri de Larg Consum (TIBCO), Forumul Economic Romano-Turc, Expo BioFest, Expo Transilvania, Expozitia Internationala de Sanatate si Frumusete Health & Beauty Expo, EzotericFest Timisoara, targuri de produse bio, Namaste India, Cosmoprof Bologna, Dubai Beauty World, Targul International Menope. Totodata, din convingerea ca sanatatea trebuie sa fie accesibila tuturor, echipa Ayurmed® s-a implicat, de-a lungul anilor, in numeroase campanii caritabile pentru comunitati si familii defavorizate.

Cererea ridicata pentru produsele si serviciile Ayurmed® a determinat si cresterea constanta a companiei. De la cinci angajati initial, in prezent, echipa Ayurmed® numara 47 de specialisti in diverse domenii, incluzand medici, farmacisti si terapeuti, implicati in departamentele de cercetare si productie, pana la personal juridic, tehnic si administrativ, precum si profesionisti in relatia cu furnizorii si clientii companiei, care asigura procesele de distributie, comercializare si marketing. 

In anul 2020, firma a inregistrat o cifra de afaceri de 6.443.355 lei, iar activitatea companiei a fost recunoscuta cu premii si diplome in diverse topuri de afaceri, precum locul I in Top Afaceri Romania 2021 in domeniul fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice sau locul II in Top Profit Romania 2021 la sectiunea “Intreprinderi cu capital romanesc”. Si planurile nu se opresc aici. Pentru anii urmatori, compania pregateste deschiderea unor noi facilitati de productie, care vor spori capacitatea Ayurmed® de a satisface cererea de produse naturiste. 

echipa Ayurmed

“Se implinesc 23 de ani de cand am imbratisat Ayurveda ca domeniu profesional pentru a oferi si consumatorilor romani beneficiile traditiei indiene, decizie luata dupa ce am descoperit pe propria piele beneficiile ei asupra sanatatii. Multe s-au schimbat in acesti ani, dar misiunea si motivatia noastra au ramas aceleasi: am crescut si evoluat impreuna cu angajatii, partenerii si clientii nostri, iar astazi Ayurmed® reprezinta o mare familie, animata de credinta in sanatate fara compromisuri, in corectitudine si pretuire pentru semenii nostri. Multumim intregii echipe, precum si tuturor colaboratorilor care ne onoreaza cu increderea si dedicarea lor, si suntem incredintati ca impreuna vom continua sa oferim romanilor resursele de sanatate si echilibru de care au nevoie pentru o viata implinita”, a declarat Elena Salman – director general Star International Med SRL

Despre Ayurmed®

Infiintata in 1999, STAR INTERNATIONAL MED este printre promotorii medicinei traditionale ayurvedice in Romania si dezvoltatorul brandului Ayurmed®. Compania produce si distribuie la nivel national – in farmacii, plafare si reteaua proprie de magazine, inclusiv online – o gama larga de suplimente (sub forma de tablete, siropuri si cosmetice) care imbina remedii 100% naturale din traditia indiana, cu eficienta consacrata la nivel mondial pentru o serie ampla de tulburari. Procesele tehnologice inovatoare de productie prin presare la rece, sub certificare ISO, mentin intacte beneficiile terapeutice ale plantelor, iar siguranta pentru consum a produselor este confirmata prin avizele eliberate de catre Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA) prin Serviciul National pentru Plante Medicinale, Aromatice si Produse ale Stupului (S.N.P.M.A.P.S) – Bucuresti.Prin actiunile constante de cercetare si informare a publicului, compania popularizeaza principiile ayurvedice menite sa asigure intregii familii o viata in sanatate si armonie, in concordanta cu ritmul epocii actuale. Activitatea de pionierat in domeniu a dat roade, iar astazi, brandul Ayurmed® este recunoscut si apreciat de consumatorii romani din toata tara. Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul www.ayurmed.ro

Lasă un răspuns