SuperBlog a ajuns la finalul celei de-a 27 editii

La finalul SuperBlog 2023, concurenti, sponsori si parteneri, membri mai noi si mai vechi ai comunitatii, s-au conectat online sambata, 16 decembrie a.c., pentru a se cunoaste si in afara competitiei, iar adrenalina termenelor-limita si a notelor a fost inlocuita de emotiile (re)vederii. SuperBlog ramane, inca din 2008, comunitatea in care bloggerii si brandurile se sustin prin content marketing.

La 15 ani de la lansarea SuperBlog, a 27-a editie a competitiei i-a invitat pe bloggerii concurenti sa se “imbarce” intr-o expeditie de storytelling care le testeaza deopotriva creativitatea si disciplina, ii scoate din zona de confort si ii obisnuieste cu rigorile scrisului dupa brief, cu cerinte exacte si termene fixe. Astfel, intre 1 octombrie si 1 decembrie 2023, superbloggerii au scris, sub busola creativitatii, propriul “jurnal de blog explorator”, testandu-si si depasindu-si limitele indiferent ca participau pentru prima data sau aveau deja ani de experienta in SuperBlog.

Competitia – recunoscuta drept un “maraton” dificil de blogging, cu minimum doua probe pe saptamana – ii “antreneaza” pe concurenti pentru viitoare parteneriate cu branduri dornice sa se promoveze in blogosfera, sustinandu-i sa-si dezvolte si monetizeze abilitatile de comunicatori online, iar marketerilor le ofera cadrul propice pentru a derula campanii eficiente de content marketing si oportunitatea de a identifica noi talente si potentiali colaboratori.

In cele 27 de ediţii SuperBlog, desfasurate anual intre anii 2008-2012 si bianual incepand din 2013, cu o editie primavara si una toamna, s-au inregistrat in total circa 3300 de participanti si peste 42.000 de articole scrise la peste 500 de probe, sustinute de peste 150 de sponsori, si s-au acordat mii de premii in bani, produse si servicii.

SuperBlog 2023 a atras la start 51 de bloggeri din toata tara, dintre care 40 au participat la cel putin o proba, iar 15 au finalizat toate cele 16 provocari, realizand in total 339 articole, pe temele propuse de sponsori, despre imbracaminte, incaltaminte si accesorii, cosmetice, pietre semipretioase, materiale de constructii, mobilier si decoratiuni pentru casa, electrocasnice, produse pentru siguranta copiilor, alimente, translatoare electronice, filme, servicii veterinare.

Dupa expirarea termenului-limita, juriul probei respective evalueaza articolele pentru a stabili castigatorii premiilor alocate. In plus, concurentii care aleg sa participe la toate probele obtin titlul de “finalist SuperBlog”, iar cei care au cel mai ridicat punctaj in clasamentul general al competitiei, clasandu-se pe podium, primesc premii suplimentare, cash. Cele 57 de premii oferite in editia aceasta, constand in bani, produse sau vouchere, insumeaza peste 28.000 de lei.

Pe podiumul SuperBlog 2023 se claseaza superbloggerite cu mai multe participari si clasari pe podium, semn ca a fost o concurenta acerba: Lăcrămioara Neamțu pe locul al treilea cu blogul bookmymind.com, Mirela Crețan – pe locul secund cu blogul galagieincap.com, iar trofeul SuperBlog 2023 si premiul cash de 3000 lei ajung la Mariana Evelina Petrică, autoarea blogului carrusel.ro. Clasamentul final al competitiei si alte informatii sunt disponibile pe www.super-blog.eu. Urmatoarea editie SuperBlog va incepe la 1 martie 2024.

Mariana Petrica trofeu SuperBlog 2023

“Am fost de patru ori finalista SuperBlog si de fiecare data am invatat cel putin o lectie importanta. In 2019, la prima participare, am invatat despre cat de mult conteaza perseverenta si determinarea, dar si despre cum, intr-o astfel de competitie, nu e suficient sa scrii frumos, ci e foarte important sa respecti tema si cerintele tehnice. In toamna lui 2022, cand m-am clasat pe locul 3, a fost pentru mine cea mai frumoasa editie SuperBlog, cand am descoperit ca pot si eu si cand am invatat cum sa am mai multa incredere in mine.
A urmat editia din primavara, cand nu ma simteam pregatita pentru trofeu, ci eram dornica sa aflu cum sa scriu si mai bine. Mi-am dorit locul 2, am fost foarte bucuroasa atunci cand l-am obtinut si m-am bucurat si pentru ca am reusit sa ma descopar mai bine pe acest plan, sa vad care-mi sunt punctele tari si punctele mai slabe si astfel sa pot scrie articole si mai bune.
Acum, in 2023, cand am obtinut locul 1, a fost pentru mine cea mai provocatoare editie. Mi-am dorit trofeul, dar nu mi-am propus sa-l castig, ba chiar, din cauza unor factori obiectivi, am vrut sa ma opresc la un moment dat. Am continuat atunci cand am realizat ca aceasta e o oportunitate pentru a invata sa scriu si in conditii mai ”vitrege”, cand cuvintele nu curg natural in mintea mea. Am reusit si sunt mandra de mine si recunoscatoare tuturor celor care fac posibil acest concurs, desi, probabil, ”concurs” e un termen prea impersonal pentru a descrie ce se intampla aici. Eu as spune ca SuperBlog e ca o mare familie in care sunt primiti, cu bratele deschise, toti cei care isi doresc sa creasca frumos, fie ei concurenti sau sponsori”, a declarat castigatoarea Mariana Petrica.

Au sustinut competitia SuperBlog 2023, in calitate de sponsori, AENO, Answear.ro, Daisy Vet, Delaco, Empria, FAVI, InterComFilm Distribution, MyCosmetics.ro, PRM, StoneMania Bijou, Vasco Electronics si Vindem-Ieftin.ro.

“Fiind prima data cand participam ca sponsor la competitia de blogging creativ SuperBlog, am fost placut surprinsi sa descoperim multe articole documentate, creative si pline de inspiratie din partea participantilor la proba AENO. Ne-a placut sa va descoperim povestile despre modalitatile in care produsele AENO v-ar putea face viata mai usoara. Multumim tuturor concurentilor care au dedicat timp si energie probei noastre si ne-au surprins cu materiale interesante si atractive vizual. Mult succes in continuare!” – Mihaela Bulaga, Brand Manager AENO

“Participarea la SuperBlog a fost o provocare. Nu mai participasem la o competitie de acest tip si nu stiam la ce sa ne asteptam. Dar, cum tocmai trecusem printr-un rebranding, devenind Empria.ro, prima editie din 2023 ne-a picat ca o manusa. Momentele jurizarii articolelor, atat in primavara, cat si in toamna, ne-au ridicat probleme reale. Am citit o multime de articole de calitate si ne-a fost foarte greu sa alegem castigatorii. Le multumim tuturor pentru efort si creativitate!” – Tudor Ciumara, Managing Partner Empria

Parteneri media: Artvisiona, Catchy, Chic-Elite, Cinemap, Connect, Fashion8, IXPR, MTH Digital, PRwave, Red Marketing, TVR2, Voiqu.com, Zile si Nopti
Bloguri partenere: academianonfiction.ro, almonacalatoreste.ro, arenait.ro, blogdezambit.wordpress.com, blogulcumancare.ro, calatoriaperfecta.ro, casuta-anastasiilor.com, catalinapopa.com, cristinalincu.ro, danielbotea.ro, manuelcheta.com, monasimon.ro, oanalambrache.ro, opisicaneagra.ro, storyspelling.ro, tssecrets.com Organizator: SwissPlan.biz

Despre SuperBlog
Lansata in 2008, SuperBlog este cea mai longeviva si antrenanta competitie din blogosfera romaneasca. Proiectul are misiunea de a descoperi si sustine noile talente ale blogosferei, precum si de a facilita colaborarile dintre aceasta şi mediul de afaceri.
in cele 27 de ediţii SuperBlog, organizate anual intre anii 2008-2012 si bianual incepand din 2013, cu o editie primavara si una toamna, s-au inregistrat in total circa 3300 de participanti si peste 42.000 de articole scrise la peste 500 de probe, sustinute de peste 150 de sponsori. Pe masura ce se intrec in condei pe diverse teme, bloggerii deprind disciplina de a scrie dupa cerinte explicite si de a se incadra in termene fixe, castiga premii, cladesc parteneriate si prietenii. Totodata, comunitatea SuperBlog experimenteaza campanii de testare, podcasturi si webinarii in care se discuta si se invata despre blogging, marketing, storytelling, SEO etc. www.super-blog.eu

Lasă un răspuns